Anouk Stepping forward Stepping Forward
Array
Anouk

Ik ben heel lang op zoek geweest naar mijn echte thuis, altijd opzoek naar een bepaald gevoel (en avontuur) en dat zocht ik meestal in het buitenland. Ik heb veel gereisd en in het buitenland gewoond. Waar ik inmiddels achter ben gekomen is dat ik me waar dan ook ter wereld thuis kan voelen, ik ben mijn eigen thuis. Dat heeft me een lange periode gekost om dat gevoel te bereiken en ging zeker niet vanzelf.

Jarenlang heb ik gewerkt in een omgeving waar ik mezelf steeds een stukje meer begon te verliezen. Ik wist niet meer zo goed wie ik was en wat ik wilde. Ik streefde een doel na hopende op bevestiging dat ik genoeg was (van mijn vader). Ik ben mezelf daarin flink verloren en dit resulteerde in een burn-out. Iemand vertelde me een week nadat ik thuis zat dat ik me over een aantal maanden heel dankbaar zou voelen voor de burn-out, dat klonk gek genoeg als de waarheid. De burn-out was natuurlijk geen pretje en het heeft me zeker twee jaar gekost om te kunnen zeggen dat ik me niet meer burn-out voel. Die weg kende diepe dalen en tegelijkertijd hoge pieken. Ik ging steeds meer voelen waar ik behoefte aan had en wat voor werk ik wilde doen waar ik voorheen alles op ratio baseerde. Veronika heeft mij hierbij geholpen met behulp van verschillende (familie)opstellingen die we hebben gedaan. De inzichten die ik daardoor heb gekregen helpen me nog dagelijks!

Ik zeg absoluut niet dat dit elke dag gemakkelijk ging of gaat, het is een levenslange reis en daar probeer ik iedere minuut van te genieten. In mijn zoektocht met behulp van verschillende interessante projecten (van het werken met een te gekke kunstenaar tot het werken met vluchtelingen) heb ik mijn missie en droom gevonden. Mijn droom was altijd al mijn eigen bedrijf starten en dat werd vorig jaar realiteit. Ik was zo trots toen ik mijn handtekening zette bij de KvK: Take Care of Your Selfie was een feit. Ik ben nu en jaar bezig en ik begrijp waarom veel ondernemers na een jaar stoppen: het is een enorme uitdaging. De uitdaging zit hem vooral in het feit dat ik enorm met mezelf geconfronteerd word. Ik voel me heel erg naakt als het ware. Alles wat ik doe is zichtbaar, als dit niet ga slagen is dat volledig aan mij te danken. Die druk probeer ik om te zetten in een motivatie want wat als dit een enorm succes wordt?! De power daarachter is groter en zorgt ervoor dat ik elke dag aan mijn missie en droom werk.

Ik denk dat dat het allergrootste cadeau is van mijn hart volgen: om mezelf nog beter te leren kennen. Van daaruit weet ik dat ik op mijn gevoel en de keuzes die daarop gebaseerd volledig kan vertrouwen. Mijn inspiratie haal ik met name uit andere mensen en de natuur! Als ik het even niet meer weet of vast zit ga ik naar buiten met hond Bobby. Meestal heb ik mijn antwoord na 5 minuten, of komt het op een onverwacht moment wanneer ik alles heb losgelaten. De mensen die mij het meest hebben geïnspireerd heb ik ontmoet in Lesbos toen ik ging werken met vluchtelingen. De organisaties die zich inzetten voor mensen op de vlucht zijn een bron van inspiratie, ik denk dat je nergens anders beter te zien krijgt hoe je vanuit je hart kunt ondernemen. Maar ook inspiratie van mensen op de vlucht, om de kracht van de mens te zien en dat er ondanks alle ellende zoveel liefde is. En dat die liefde hetgeen is wat ons als mensen verbindt. Dat voelen en zien is een groot cadeau geweest (hoe pijnlijk de situatie nog altijd is…).

Ik mag afsluiten met een tip: kies altijd liefde boven angst. Ik kan hier lang over uitweiden maar ga dat niet doen, ik wil jou uitnodigen om te gaan ontdekken wat dat voor jou betekent. (foto’s: Lee Rabinovitz)

Contact

Stepping Forward werkt vanaf locaties in Amsterdam Oud-West, Noord en Centrum. Coaching of training op locatie is ook mogelijk. Direct aan de slag? Vul onderstaand contactformulier in en plan een vrijblijvende kennismaking in met Veronika Nab.

Gegevens Stepping Forward

Adres: Sessies vinden plaats in Amsterdam en omstreken of online
E-mail: info@stepping-forward.nl
KVK nr. 63201542
Bank rek. NL67 INGB 0651 9266 96
T.a.v. V. Nab

Contactformulier

Scroll Up