Juliette Stepping forward Stepping Forward
Array
Juliette

Ik ben geboren in Utrecht, hartje Nederland. Op mijn 7e verhuisden we van de stad naar het dorp Leusden.

Daar heb ik tot mijn 18e jaar gewoond, toen het begon te kriebelen. Ik wilde mijn vleugels uitslaan, fladderen als een vlinder. Het voelde alsof ik in een te strakke beklemmende bloempot zat, ik wilde mijn wortels verspreiden.

Het pad om mijn hart te volgen, was belangrijker dan de studie communicatie die ik op dat moment in Utrecht volgde. Ook vragen als, wat wil ik, waar hoor ik thuis, speelden door mijn hoofd.

De paniekaanvallen die ik soms in de trein kreeg, hielpen met het versnellen van een beslissing. Een vriendin die naar Israel zou gaan opperde met haar mee te gaan. Een week later zat ik met haar in het vliegtuig naar Israël om sinaasappels te plukken in de kibbutz Yad Mordechai. Het was heel fijn dat ik hierin de steun van mijn ouders kreeg In Israël heb ik de eerste 3 dagen met een deken over mijn hoofd op mijn kamer gelegen, een vreemde plek, waarom was ik hier in hemelsnaam? Na 3 dagen ben ik opgestaan. Mijn hoofd voelde weer fris en blij, het voelde als een nieuwe start. Ik omringde me met een mix van mensen die uit alle omstreken van de wereld naar de kibbutz kwamen, en langzaam ontstond er meer ruimte .

Het zaadje voor een vruchtbare voedingsbodem was gelegd. Ik ging groeien, me ontwikkelen zoals ik het zelf voor me zag. Ik ontmoette een Braziliaan in de kibbutz, waarmee ik een jaar later in Rio de Janeiro woonde. Daar kwam ik tot bloei en wortelde in de Braziliaanse cultuur. Ik voelde me welkom daar. Toch kon ik soms het verlangen naar Nederland niet onderdrukken, mijn roots. Ik voelde me soms alleen als ik mijn studerende vriendinnen weer zag. Waar voelde ik me thuis? Ik koos er toch iedere keer weer voor om in Brazilië te blijven. Ik volgde een studie Portugese letteren, trouwde, kreeg kinderen. En 20 jaar later volgde ik wel weer mijn hart, deze keer terug naar Nederland.

Nu sta ik hier, in de klei, mijn eigen roots verrijkend met (‘brasilidade’), Braziliaanse warmte, wortels en zaadjes. Hier heb ik een brugfunctie, (hart) verbinden in plaats van afsplitsen of op een breuklijn staan tussen twee continenten. Hier kan ik nu de vertaalslag maken van binnen naar buiten, waarin ik mijn eigen woorden en ervaringen als een prachtige ketting aan elkaar rijg. Het voelt als een nieuwe eigen ruimte, een space in between, waarin ik mezelf zie, mezelf hoor en kan vertalen. Hier kan ik creeren, stevig staan en kracht voelen.

Wat zou ik anderen adviseren?

Blijf een ‘buscadora’, blijf in beweging, zoek jouw eigen ruimte op. Blijf groeien, xie jezelf weerspiegeld in anderen en sta open voor nieuwe ervaringen.

Van daaruit maak je je los uit je vaste patronen en overtuigingen die je soms zo kunnen belemmeren, waardoor je stevig en krachtiger in (harts) verbinding kunt staan.

Contact

Stepping Forward werkt vanaf locaties in Amsterdam Rivierenbuurt en Noord. Coaching of training op locatie is ook mogelijk. Direct aan de slag? Vul onderstaand contactformulier in en plan een vrijblijvende kennismaking in met Veronika Nab.

Gegevens Stepping Forward

Adres: Sessies vinden plaats in de Swalmstraat 2b en online indien gewenst
E-mail: info@stepping-forward.nl
KVK nr. 63201542
Bank rek. NL67 INGB 0651 9266 96
T.a.v. V. Nab

Contactformulier

Scroll Up