Milou Stepping forward Stepping Forward
Array
Milou

Waar liggen je roots?

Mijn naam is Milou en mijn roots liggen in Nederland. Ik ben, net als mijn moeder, geboren en opgegroeid in Noord-Brabant, in een dorp/stadje Uden. Mijn vader woont hier sinds zijn achtste, hij komt oorspronkelijk uit Breda.

Waarin ben jij je hart gaan volgen?

Eerder leefde ik (achteraf gezien) vooral uit angst en luisterde meer naar de mening van anderen dan naar die van mijzelf. Ik ging mee met de stroom, ook al was die tegen mijn eigenlijke stroom in. Dit deed ik tot ik op een gegeven moment sterk voelde dat bepaalde dingen in mijn leven steeds meer begonnen te wringen, dingen waarvan ik diep van binnen voelde dat ze niet meer passend waren bij wie ik eigenlijk was en wilde zijn.

Stap voor stap ben ik in alles steeds meer mijn hart gaan volgen: in keuzes die ik nu steeds bewuster maak in waar en aan wie ik mijn tijd, aandacht en energie besteed; hoe ik mezelf laat horen en zien & welke plek ik in de wereld (ook in het werkleven) inneem.

Welke uitdaging brengt deze keuze met zich mee?

Ik merk dat het dagelijks leven vol zit (en altijd zal blijven zitten) met uitdagingen en triggers om daadwerkelijk dicht bij mezelf en mijn innerlijke vertrouwen te kunnen blijven. Op momenten dat ik het even allemaal niet meer weet, kan ik me best alleen voelen. Ondertussen heb ik wel verschillende manieren ontdekt waarop ik mezelf weer terugkrijg in het vertrouwen en in het hier en nu.

Wat of wie heeft jou hierin geïnspireerd of geholpen?

Familie, (ex)lovers, vrienden, klasgenoten, docenten, (alternatieve) zorgverleners en onbekenden hebben mij geïnspireerd te zijn wie ik ben, allemaal op een eigen manier. Ook de studies en cursussen die ik heb gevolgd, muziek, boeken, films en random dingen die ik tegenkwam online of op straat hebben me ondersteund mij te ont-wikkelen. Ik zie dat ieder en alles, of je nu wil of niet, altijd zo zijn invloed op je heeft.

Wat heeft het volgen van je hart jou gebracht?

Sinds ik dit doe (leven vanuit liefde, eerlijkheid en wat ik van binnen voel), is er van alles veranderd. Ik kan steeds beter varen op mijn eigenheid en eigen levensstroom. Dit merk ik bijvoorbeeld heel erg in het contact met anderen, dat steeds meer vervuld wordt met warmte, open- en oprechtheid. Daarnaast ontmoet ik, ook via social media, steeds meer like-minded people met wie ik voor mij heel waardevolle contacten heb.

Het volgen van mijn hart heeft me naast pijn en veel tranen heel veel diepgang, erkenning en acceptatie/rust gebracht. In iedere situatie leer ik weer iets over mezelf en mijn bewustzijn groeit enorm, samen met dankbaarheid die ik voor steeds meer voel.

 

Wat zou je een ander willen meegeven vanuit jouw ervaring?

Het klinkt zo cliché & ik ondervind dat het 100 procent waar is: alles begint in en bij jezelf.
Bij hoe je naar jezelf kijkt, hoe je tegen en over jezelf praat en hoe je vervolgens de wereld in kijkt. Je hebt iedere keer weer de keus: kijk en leef ik uit angst of kies ik voor liefde?

Contact

Stepping Forward werkt vanaf locaties in Amsterdam Oud-West, Noord en Centrum. Coaching of training op locatie is ook mogelijk. Direct aan de slag? Vul onderstaand contactformulier in en plan een vrijblijvende kennismaking in met Veronika Nab.

Gegevens Stepping Forward

Adres: Sessies vinden plaats in Amsterdam en omstreken of online
E-mail: info@stepping-forward.nl
KVK nr. 63201542
Bank rek. NL67 INGB 0651 9266 96
T.a.v. V. Nab

Contactformulier

Scroll Up