Navaya Stepping forward Stepping Forward
Array
Navaya

Mijn naam is Navaya Kali Irene Real Castillo en mijn roots liggen in Bogota, Colombia. Na een geforceerde migratie groeide ik op in Nederland, Friesland om precies te zijn. Mooi contrast.

Ik ben mijn hart gaan volgen toen ik dieper in mijn roots dook en daar de pijnstukken aan kon kijken en ruimte kon geven. De ruimte om te voelen wat mijn roots voor me betekenen en hoe ik er opnieuw invulling aan wilde geven. Toen ik deze stap maakte voelde ik mijn hart luid en duidelijk. Ik volg mijn hart door bruggen te slaan tussen de werelden waarin ik ben opgegroeid en waar mijn roots liggen. Stap voor stap creeerde ik het balans waar ik altijd naar verlangde via mijn werk en de reizen die ik maakte.

De uitdagingen die ik heb ervaren zijn gevoelens van eenzaamheid. Gevoelens van nergens echt thuis horen. Te Colombiaans voor de westerse wereld en te westers voor de Colombiaanse wereld. Ook zag ik dat de manier van communicatie hier en daar nogal eens uitdagend was. Om de tradities en de Zuid Amerikaans manier van heling en medicijn te kunnen combineren met mijn studies in gedragswetenschappen vanuit de westerse geneeskunde was af en toe best een uitdaging.

De mensen die me hebben gesteund en blijven inspireren zijn mijn gezin en familie. Mijn werk en alle mensen die me hebben kunnen ontvangen. Mijn geliefdes. Ik hou er onwijs van om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Kunst, muziek, natuur, dieren zijn altijd een grote bron van inspiratie voor me. Ik ben altijd bezig om mezelf te blijven ontwikkelen dus heb verschillende studies en workshops gevolgd om te blijven kunnen groeien. Om mezelf te kunnen blijven tegen komen en de voor mij volgende stappen te kunnen maken.

Sinds ik mijn hart volg voel ik me vrijer. Ik voel me dicht bij mezelf. Het heeft me de moed gebracht om te durven blijven kiezen wat voor mij goed voelt, ook al zijn de mensen om me heen of de wereld het niet met me eens. Het geeft me vrijheid, inspiratie, connectie, plezier.

De mensen die ik aantrek zijn gelijkgestemde waardoor ik me thuis voel en het geeft me de energie om door te blijven gaan. Om mijn pad te blijven volgen. Het vertrouwen dat wanneer ik verbonden blijf met mijn hart er eigenlijk niets mis kan gaan.

Wat ik anderen mee wil geven; ik begrijp als geen ander dat het soms super eng kan voelen om jezelf op te stellen. Om je hart te laten zien. Uit angst voor afwijzing of hartenzeer. Maar! Ik raad echt niets anders aan. Ware groei, verbinding, evolutie! Zit hem wat mij betreft in die stukken die soms pijn doen en moeilijk kunnen voelen. Het is mij echt alles waard. Want de verbinding die dan ontstaat, in hartconnectie…. Tsja… weinig wat mooier is dan dat.

Dus ik raad aan…. Ga er gewoon voor! Wat kan er mis gaan?

 

 

Contact

Stepping Forward werkt vanaf locaties in Amsterdam Rivierenbuurt en Noord. Coaching of training op locatie is ook mogelijk. Direct aan de slag? Vul onderstaand contactformulier in en plan een vrijblijvende kennismaking in met Veronika Nab.

Gegevens Stepping Forward

Adres: Sessies vinden plaats in de Swalmstraat 2b en online indien gewenst
E-mail: info@stepping-forward.nl
KVK nr. 63201542
Bank rek. NL67 INGB 0651 9266 96
T.a.v. V. Nab

Contactformulier

Scroll Up